Actes - relacionats amb el COVID-19

L’actual crisi de la COVID-19 ha impulsat a tot el món a llençar noves iniciatives per donar resposta als múltiples  reptes en suport a tot el sector sanitari. Des del consorci  català de la Xarxa de l'EEN, hem volgut oferir-vos un recull d'actes i sessions  que s'estan duent a terme: 

 

Covid-19 i la compra pública d'innovació 

Participa en aquesta sessió on-line per conèixer quines oportunitats internacionals estan sortint en relació amb COVID-19 i quin paper hi juga la compra pública d'innovació.

Coneixeràs com s'aplica aquest instrument als països del nord d'Europa de la mà de l'oficina exterior d'ACCIÓ a Copenhaguen i amb dues empreses, 8WIRES i EURECAT, que han aconseguit un contracte important a Suècia, relacionat amb l'empoderament dels malalts hospitalitzats, cuidadors i familiars.

Aquest acte tindrà lloc el proper dijous, 4 de juny de 16.00 h a 17.30.

Inscripcions en aquí!

 

 

 

 

ACTES REALITZATS:

Webinar sobre els efectes de la COVID-19 al comerç internacional

Aquest seminari en línia sobre els efectes de la COVID-19 al comerç internacional es va realitzar el dilluns 20 d'abril de 10 a 11:30h.

L’experta Irene Guardiola Lapuente, advocada especialitzada en comerç internacional del Despatx Jurídic Internacional Guardiola, va anallitzar els efectes de la COVID-19 als contractes internacionals i a l’operativa duanera.

També es va presentar l'Enterprise Europe Network (EEN), la xarxa de suport a la internacionalització i a la innovació de la pime de la Comissió Europea. 

Si us ho vau perdre, encara esteu a temps de veure-ho! Us deixem el vídeo del WEBINAR.

 

EUvsVirus - European Hackathon

La Comissió Europea, en estreta col·laboració amb els estats membres de la UE, va acollir un hackathon europeu per connectar la societat civil, els innovadors, els socis i els inversors a tot Europa per desenvolupar solucions innovadores per als reptes relacionats amb el coronavirus.

Va tenir lloc els dies 24 i 26 d’abril.

 

Webinar Convocatòria Eureka COVID-19 

Webinar en línia sobre la convocatòria Eureka COVID-19 el passat dilluns 27 d'abril a les 11h.

En aquest Webinar es van explicar les característiques principals de la Call organitzada per diversos països Eureka. Es van tractar els següents temes:

  • Tipus de projectes que es busquen
  • Temàtiques incloses
  • Procés de tramitació
  • Ajuts associats i eina per poder buscar socis o presentar idees.

 

Com afrontar la crisi amb un pla de contingència

La millor estratègia per afrontar una crisi? Preparar-se sempre, no només quan les coses van malament, sinó sobretot durant les fases de creixement: "Hem de tenir la mentalitat de les startups que tenen molt clara la situació de caixa en tot moment". Tot plegat ho explicava l'expert Felipe Muntadas-Prim durant un Esmorzar de finançament en línia.

 

Si us ho vau perdre, us deixem el vídeo del WEBINAR.

 

Licitacions internacionals: escenaris, reptes i oportunitats que planteja la Covid-19

Vols saber com la crisi de la Covid-19 pot servir per guanyar dinàmica en les licitacions internacionals? Descobreix els escenaris actuals en cadascun dels mercats, així com els reptes i oportunitats que ofereixen.

Aquest Webinar es va realitzar el passat dijous 14 de maig de 15 a 16h.

Durant aquesta sessió on-line, van conectar amb les Oficines Exteriors de Comerç i Inversions d'ACCIÓ a Washington i Brussel·les  per comentar aquests aspectes. També van parlar de les inquietuds d'empreses i institucions interessades a conèixer com es duran a terme els projectes públics internacionals. 

 

 

Seminari on line sobre la segona convocatòria de Subvencions i Finançament de CDTI EUREKA COVID-19

EUREKA va llançar amb caràcter d'urgència una iniciativa associada al virus Covid-19 que s'ha traduït en l'obertura de dues convocatòries de projectes.

Ell passat dia 18 de maig a les 10h es va portar a terme el segon Webinar en el qual es van explicar les característiques principals de la segona convocatòria així com els aspectes pràctics de la mateixa i el finançament i procediment a nivell nacional.

 

Esmorzar de Finançament: Perspectives de futur del capital risc amb l'European Investment Fund

Òscar Farrés, Head of Unit VC - Digital Economy, del Fons Europeu d'Inversions (FEI), va compartir dades del capital risc a Europa i reflexionarà sobre l'impacte de la COVID-19 en fons de capital risc i startups. També es va parlar de les mesures que està implementant el FEI com a resposta a aquesta crisi. 

Aquest esmorzar en línia sobre les Perspectives de futur del capital risc amb l'European Investment Fund es va realitzar el dimarts 19 de maig.

Els esmorzars de finançament són trobades mensuals amb experts de l’ecosistema financer i els mercats de capital, tant a escala nacional com internacional. En aquestes sessions podràs conèixer nous instruments financers (capital risc, crowdfunding, business angels,...) i aprendre dels casos d'èxit més recents d’inversors i emprenedors. Tot això amb un networking previ on tindràs la possibilitat de conèixer gent interessada en el món de l’empresa, l'emprenedoria i les finances.